مقایسه لاماری ایما و تیگو 7 پرو موضوعی است که در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ آن رفته‌ایم تا دو کراس‌اوور تازه‌ نفس و خوش‌چهره بازار را از جنبه‌های مختلف نسبت به هم بسنجیم. اگر شما هم قصد خرید خودرویی در کلاس کراس‌اوور را دارید که ویژگی‌های خانوادگی و جوان‌پسند را باهم داشته باشد، اگر تصمیم به خرید تیگو 7 نسخه پرو یا لاماری دارید، در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم در نهایت لاماری بخریم یا تیگو 7 پرو.

معرفی لاماری ایما و فونیکس تیگو 7 پرو

لاماری ایما در اصل محصول یکی از زیرمجموعه‌های شرکت دانگ فنگ به نام فورتینگ (Forthing) است و فورتینگ T5 EVO نام دارد که سال 2020 معرفی و به بازار چین عرضه شد. این خودرو از سال 1401 به عنوان نخستین محصول مونتاژی گروه آرین موتور، روی خط مونتاژ شرکت آرین پارس موتور آمد و در مدت بسیار کوتاهی که از حضورش در  بازار کشور ما می‌گذرد، به یکی از پرطرفدارترین کراس‌اوورهای چینی بازار تبدیل شده است.

در سمت دیگر چری تیگو 7 پرو را داریم که از سال 2020 به عنوان نسل دوم چری تیگو 7 معرفی و عرضه شد. این کراس‌اوور کامپکت چینی چند ماه زودتر از لاماری ایما وارد بازار ایران شد و از اوایل سال 1401 روی خط مونتاژ شرکت مدیران خودرو آمد. البته مدیران خودرو به دلیل مسائل مربوط به تحریم دیگر نتوانست از برند چری برای محصولات گران‌قیمت خود استفاده کند و این خودرو را تحت برند تازه تأسیس فونیکس و نام فونیکس تیگو 7 پرو عرضه کرد. تیگو 7 پرو هم به دلیل سابقه خوب نسل قبلی چری تیگو 7 در بازار ایران، تاکنون با استقبال مناسبی از سوی خریداران روبه‌رو شده است.

مقایسه لاماری ایما و تیگو 7 پرو از جنبه طراحی

هر دو خودرو مورد بحث، طراحی به‌روزی دارند که در نوع خود متناسب و چشم‌نواز است اما چهره لاماری ایما به لطف مواردی مثل چراغ‌های جلو دوتیکه، جلوپنجره بزرگ یکپارچه با سپر، آینه جانبی قرارگرفته روی درب‌ها، رینگ‌های بزرگ‌تر و خروجی‌های اگزوز چهارتایی (که برخلاف خروجی‌های اگزوز تیگو7 پرو واقعی هستند) به وضوح جسورانه‌تر و اسپرت‌تر از رقیب است. درحالی که تیگو 7 پرو با چهره‌ای کلاسیک و نسبتاً محافظه‌کار، سعی دارد همه سنین و سلایق را تاحدود زیادی راضی نگه دارد.

داخل کابین هم اوضاع تقریباً به همین صورت است و هرچند داشبورد هردو خودرو با استفاده از مواردی مثل مانیتور ایستاده تبلت مانند، دسته دنده الکترونیکی و پشت آمپر دیجیتال کاملاً به‌روز به نظر می‌رسد اما داشبورد لاماری ایما با وجود یکپارچگی صفحه نشان‌دهنده‌ها و مانیتور مرکزی در کنار طرح متفاوت دریچه‌های تهویه مطبوع، جلوه‌ای اسپرت‌تر دارد. البته سبک طراحی داشبورد هر دو خودرو بسیار به‌هم نزدیک است و آن میزان اختلاف چهره بیرونی، درون کابین‌ها قابل لمس نیس

مقایسه آپشن های تیگو 7 پرو و لاماری

از جمله آپشن‌های مشترک بین لاماری ایما و فونیکس تیگو 7 پرو می‌توانیم به مواردی مثل کی‌لس استارتر، سقف پانوراما، کروز کنترل، تهویه مطبوع اتوماتیک، مالتی مدیا با مانیتور 10.25 اینچی لمسی، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سنسور نور، انتخاب حالت رانندگی Eco و Sport، تنظیم برقی صندلی راننده، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، دی‌لایت، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS) و… اشاره کنیم.

در این میان لاماری ایما از دوربین ثبت وقایع، فرمان سه حالته و کول باکس بهره می‌برد که در تیگو 7 پرو وجود ندارند اما در مقابل، محصول مدیران خودرو با تجهیز به تهویه مطبوع دوکاناله، دوربین 360 درجه، تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو، گرم‌کن صندلی‌های جلو، شارژر وایرلس تلفن همراه، درب صندوق بار برقی، نورپردازی کابین با قابلیت تغییر رنگ، سنسور پارک جلو و سنسور باران، بیش‌تر با سلیقه خریداران ایرانی هماهنگ است و خود را به عنوان برنده این قسمت از مقایسه مطرح می‌کند.

مقایسه لاماری ایما و تیگو 7 پرو از جنبه ایمنی

بخش ایمنی جایی است که رقابت لاماری ایما و تیگو 7 پرو خیلی نزدیک دنبال می‌شود و هر دو خودرو با آپشن‌هایی مشترک مثل ترمز کمکی، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی، کنترل سرعت در شیب و 6 ایربگ 10 نقطه‌ای از جان و مال سرنشینان خود محافظت می‌کنند.

هر دو خودرو هم 5 ستاره ایمنی را از مؤسسه چینی C-NCAP دریافت کرده‌اند و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.

تجهیزات لاماری ایما فونیکس تیگو 7 پرو
تجهیزات ایمنی و حفاظتی کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (HDC) کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (HDC)
کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری (در مجموع 6 عدد در 10 نقطه) راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری (در مجموع 6 عدد در 10 نقطه)
سیستم ترمز و پایداری ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BAS)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS) ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (EBA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)

مقایسه مشخصات فنی لاماری و تیگو 7 پرو + تجربه رانندگی

لاماری ایما از یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو بهره می‌برد که نسبت به پیشرانه‌های اکثر خودروهای این رده پربازده‌تر است و حداکثر قدرت 195 اسب بخار و حداکثر گشتاور 285 نیوتن‌متر را تولید می‌کند. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) به محور جلو این کراس‌اوور جوان‌پسند می‌رسد. پیشرانه لاماری ایما در طی هر صد کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی به 6.6 لیتر سوخت نیاز دارد و قادر است این خودرو را در مدت 9.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برساند.

پیشرانه فونیکس تیگو 7 پرو هم مثل رقیب از نوع 1.5 لیتری توربو است اما با حداکثر قدرت 157 اسب بخار و حداکثر گشتاور 230 نیوتن‌متر، بازدهی معمولی‌تری دارد. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب‌متغیر (CVT) با قابلیت تیپ‌ترونیک 9 سرعته مجازی به محور جلو تیگو 7 پرو منتقل می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد تیگو 7 پرو هم به ترتیب برابر با 6.9 لیتر در صد کیلومتر و 11.5 ثانیه است.

با این اوصاف برای مقایسه موتور و گیربکس لاماری و تیگو 7 پرو باید بگوییم که لاماری ایما ترکیبی جوان‌پسند و با هدف دستیابی به عملکرد فنی مطلوب را ارائه کرده است اما تیگو 7 پرو سعی دارد حد بینابینی از عملکرد فنی را در کنار استهلاک و مصرف سوخت پایین داشته باشد.

فضای کابین لاماری ایما و تیگو 7 پرو بسیار نزدیک به هم است و هر دو خودرو فضایی مطلوب را در اختیار سرنشینان خود می‌گذارند. از نظر کیفیت سواری هم هر دو خودرو وضعیت متوسطی دارند اما تیگو 7 پرو به دلیل رینگ‌های کوچک‌تر، کمی نرم‌تر از لاماری است. در بخش عملکرد فنی و لذت رانندگی هم طبیعی است که لاماری ایما دست برتر را داشته باشد اما اختلاف دو خودرو خیلی هم زیاد نیست و تیگو 7 پرو هم نسبت به توان پیشرانه، شتاب‌گیری قابل‌قبولی دارد. نکته‌ای که در لاماری ایما بسیار عجیب به نظر می‌رسد، عدم بهره‌مندی گیربکس این خودرو از حالت تیپ‌ترونیک است که لذت رانندگی را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

مقایسه مشخصات فنی لاماری و تیگو 7 پرو را می‌توانید به صورت کلی در جدول زیر ببینید:

مدل خودرو لاماری ایما فونیکس تیگو 7 پرو
پیشرانه چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDI) چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها
حجم موتور (cc) 1481 1498
حداکثر قدرت 195 اسب بخار در 5600 دور 156 اسب بخار در 5500 دور
حداکثر گشتاور 285 نیوتن‌متر در 1500 – 4000 دور 230 نیوتن‌متر در 1750 – 4000 دور
گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه از نوع تَر (WDCT) اتوماتیک ضریب‌متغیر (CVT) با قابلیت تیپ‌ترونیک 9 سرعته مجازی
مصرف سوخت (ترکیبی) 6.6 لیتر در صد کیلومتر 6.9 لیتر در صد کیلومتر
شتاب صفرتاصد (S) 9.5 11.5
حداکثر سرعت (Km/h) 185

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *