1. پژو 405

پژو ۴۰۵ قدیمی‌ترین خودروی ساخت داخل است که سه دهه روی خط تولید قرار داشت و آخرین مدل آن در سال ۱۳۹۹ به دست مشتریان رسید. این خودرو در سال ۷۲ و با موتورهای ۱.۶ لیتری و ۲ لیتری به مشتریان ایرانی معرفی شد و از سال ۸۱ موتور ۱.۸ لیتری XU7 به ۴۰۵ قدرت داد. صندوق عقب ماشین دوگانه ‌سوز به دلیل نصب باک گاز CNG، گنجایش کمتری از مدل بنزینی دارد. پژو ۴۰۵ SLX آخرین تیپ این سدان است که در ظاهر تفاوت‌هایی با GLX دارد و از پیشرانه TU5 پژو ۲۰۶ استفاده می‌کند.

2.پژو پارس

پژو پارس که در ابتدا با نام پرشیا شناخته می‌شد، در سال ۱۳۷۹ به دست خریداران ایرانی رسید. این خودرو که شبیه به ۴۰۵ با چهره‌ای جدیدتر است، با الهام از پژو ۴۰۶ مخصوص بازار ایران طراحی و تولید شده و به نوعی فیس‌لیفت پژو ۴۰۵ محسوب می‌شود. این خودرو در چهار مدل LX، اتوماتیک، دوگانه‌سوز و ساده در بازار خودرو خرید و فروش می‌شود. موتور پارس همان موتور ۱.۸ لیتری است که روی ۴۰۵ GLX قرار دارد. پارس LX از سال ۱۳۹۰ و با موتور TU5 روانه بازار شده و از امکانات بیشتری نسبت به دیگر مدل‌ها برخوردار است. ایران خودرو در سال ۱۴۰۱، پژو پارس ساده را با پیشرانه XU7P تولید و عرضه می‌کند.

3.پژو 206

پژو ۲۰۶ یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین خودروها هم در بازار ایران و هم در بازارهای جهانی است. هاچبک فرانسوی در سال ۱۳۸۰ برای اولین بار راهی خیابان‌های کشور شد و در آن زمان به دلیل فاصله کم بین عرضه در ایران و فروش در بازارهای جهانی، خودروی مدرنی به حساب می‌آمد. پژو ۲۰۶ در ۶ تیپ تولید می‌شد که از نظر پیشرانه، گیربکس و آپشن با هم متفاوت بودند. در حال حاضر فقط تیپ ۵ و ۲ روی خط تولید باقی مانده‌اند، اما ایران خودرو جدیدترین مدل هاچبکش را با نام پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما معرفی کرده است.

4.پژو 207

پژو ۲۰۷ فیس لیفت ۲۰۶ است که با امکانات بیشتری نسبت به مدل قبلی، یکی از محبوب‌ترین خودروهای داخلی است که توسط شرکت ایران خودرو تولید و عرضه می‌شود. این خودرو در سال ۹۵ زیر پای مشتریان قرار گرفت و نسخه مجهز به سقف پانوراما نیز در سال ۹۹ به بازار آمد. چراغ‌های جلو، آینه و جلوپنجره از نو طراحی و در بالای داشبرد هم یک نمایشگر لمسی استفاده شده است.

5.تیبا

تیبا اولین خودرو ملی و انحصاری گروه خودروسازی سایپا است که در سال ۱۳۸۸ معرفی شد. این خودرو روی پلتفرم X200 ساخته شده و به گفته مدیران سایپا ایمنی بیشتری نسبت به پراید دارد. البته ظاهر تیبا از پراید خیلی بهتر و جدیدتر است و موتور قوی‌تری با ۸۷ اسب بخار دارد.

تیبا ۲ که با نام تیبا هاچبک شناخته می‌شود، در سال ۹۲ و چهار سال بعد از مدل صندوقدار عرضه شد. این خودرو جزو محصولات X200 سایپا، شامل تیبا صندوقدار، ساینا و کوییک است و مشخصات فنی یکسانی با این ماشین‌ها دارد.

6.دنا پلاس

دنا پلاس دو سال بعد از عرضه دنا، در سال ۹۶ به بازار آمد. در حقیقت این خودرو مدل اسپرت دنا است که تغییراتی در طراحی ظاهری داشته است. دنا پلاس توربو در سال ۹۷ به دست مشتریان رسید و تفاوتش با مدل ساده دنده‌ای، فقط افزوده شدن توربو به پیشرانه بود و البته ظاهر اسپرت‌تری پیدا کرد. دنا پلاس در ابتدا امکانات و آپشن‌های متنوعی داشت، اما از سال ۹۷ بعضی از این آپشن‌ها مثل سانروف، کیسه هوا جانبی و نویگیشن حذف شد.

7.رانا

رانا را می‌توان نسخه‌ی فیس‌لیفت پژو ۲۰۶ صندوقدار دانست. البته با انجام برخی تغییرات کمی از کیفیت آن کاسته شده است. به این ترتیب رانا را می‌توان مدل ارزان‌سازی شده‌ی ۲۰۶ صندوقدار به شمار آورد. این محصول نیز نسخه‌ی به‌روزرسانی شده‌ای از خود را تحت عنوان راناپلاس در سال ۹۸ روانه‌ی بازار کرد.

اضافه شدن دی‌لایت، تغییر قاب آینه و قالپاق و جلوپنجره‌ بارزترین تفاوت‌های راناپلاس با رانای معمولی بوده است. راناپلاس در در طرح پیش‌فروش ایران‌خودرو سال ۹۹ حدود ۴۵ هزار متقاضی داشته است.

8.رنو تندر

رنو تندر در ابتدا با نام ال ۹۰ معرفی و رونمایی شد و از سال ۸۶ روی خط تولید ایران خودرو قرار گرفت. مدل اولیه با کد E0 شناخته می‌شود که بعدها با رفع نواقص به مدل‌های E1 و E2 تبدیل شد. در حال حاضر فقط تندر۹۰ E2 در بازار موجود است و مثل پارس تندر از جعبه دنده JHQ استفاده می‌کند. پارس تندر در کارخانه پارس خودرو تولید می‌شود و فقط از نظر ظاهری با تندر۹۰ ایران خودرو متفاوت است. پارس تندر از سال ۹۱ به بازار ایران عرضه و از اواسط دهه ۹۰ به جعبه دنده JHQ و مالتی مدیا مجهز شد.

9.ساینا

ساینا یکی دیگر از اعضای خانواده X200 گروه خودروسازی سایپا است و در اواسط دهه ۹۰ و به عنوان فیس‌لیفت تیبا معرفی شد. ساینا هم مثل تیبا و تیبا ۲ و کوییک از همان موتور M15 با قدرت ۸۷ اسب بخار استفاده می‌کند و بعد از تیبا، دومین صندوقدار ارزان در بازار خودروهای صفر کیلومتر است. مدل‌های مختلفی از سدان جمع و جور سایپا در بازار موجود است که از نظر ظاهری و همین طور آپشن‌ها با هم تفاوت دارند، اما دارای پیشرانه و گیربکس یکسانی هستند.

10.سمند LX

سمند LX یکی از تیپ‌های خودروی ملی است که در سال ۱۳۸۳ و با هدف رفع کاستی‌ها و نواقص تیپ‌های قبلی و هم‌زمان با تیپ SE به بازار آمد. در سال ۱۳۸۸، مدل دوگانه‌سوز این خودرو عرضه شد و دو سال بعد موتور بنزینی EF7 روی سمند LX قرار گرفت. این خودرو یکی از جادارترین ماشین‌های تولید داخل است و البته جزو کم‌آپشن‌ترین‌ها هم به حساب می‌آید. مدلی از سمند LX نیز با موتور XU7 به فروش می‌رسد که روی پژو ۴۰۵ و پارس هم استفاده شده و قدرت کمتر و مصرف بیشتری نسبت به سمند LX EF7 دارد.

11.کوییک

کوییک در کنار پراید ۱۱۱ و تیبا یکی از هاچبک‌های جمع و جور سایپا است و هر چند به طور رسمی اعلام نشده اما مدل هاچبک ساینا محسوب می‌شود. هر چند کوییک از نظر ظاهری شباهت‌هایی به تیبا ۲ دارد و از نظر فنی کاملا مشابه این هاچبک است اما ارتفاع بیشتر، روف ریل و زه پلاستیکی باعث شده تا شکل و شمایلی اسپرت‌تر و جذاب‌تر پیدا کند. گروه خودروسازی سایپا، نسخه‌های متنوعی از هاچبک کوچک خود را روانه بازار کرده که طراحی ظاهری و همین طور آپشن‌هایشان با هم فرق می‌کند.

12.کوییک آر (R)

کوییک آر یکی دیگر از خودروهای انحصاری سایپا است و مثل  ماشین تیبا و ساینا روی پلتفرم X200 ساخته شده و به همین دلیل مشخصات فنی کاملا مشابهی با آنها دارد. این خودرو ۳۹۸۹ میلیمتر طول، ۱۶۸۸ میلیمتر عرض و ۱۵۲۴ میلیمتر ارتفاع دارد و با این ابعاد و اندازه‌ها در کلاس خودروهای هاچبک کوچک جای می‌گیرد. فاصله بین دو محور کوییک آر ۲۴۱۲ میلیمتر است و ۱۰۶۵ کیلوگرم وزن دارد. هاچبک دو رنگ سایپا به جز رنگ‌آمیزی بدنه، از نظر مشخصات فنی هیچ فرقی با کوییک معمولی ندارد و اندازه‌ها و وزن و پیشرانه و گیربکس و آپشن‌های این دو خودرو یکسان است.

کوییک آر از همان پیشرانه ۴ سیلندر M15 بنزینی استفاده می‌کند که در زیر کاپوت تیبا ماشین ساینا قرار دارد. این موتور می‌تواند ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور تولید کند. جعبه دنده ۵ سرعتی دستی قدرت موتور را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. کوییک آر با استفاده از جعبه دنده دستی و پیشرانه ۱.۵ لیتری ۱۳ ثانیه زمان لازم دارد تا به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و حداکثر سرعتش هم ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت است. باک این هاچبک کوچک ظرفیت ۴۱ لیتر بنزین را دارد و مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز ۷.۲ لیتر در هر صد کیلومتر است.

مثل بیشتر خودروهای ارزان قیمت و اقتصادی، ترمز جلو از نوع دیسکی و ترمز عقب از نوع کاسه‌ای است. برای سیستم تعلیق جلو از مک فرسون و برای سیستم تعلیق عقب از میله پیچی استفاده شده است. گنجایش صندوق عقب هاچبک کوچک سایپا به ۲۲۵ لیتر می‌رسد. کوییک آر از رینگ‌های ۱۴ اینچی استفاده می‌کند.

13.کوییک اس(S)

کوییک اس مثل ساینا و تیبا و همین طور مدل‌ها و تیپ‌های قبلی کوییک روی پلتفرم X200 گروه خودروسازی سایپا ساخته شده و به همین دلیل دارای مشخصاتی کاملا یکسان با خودروهای هم‌خانواده خود است و فقط تغییرات جزیی داشته.

پیشرانه کوییک اس همان موتوری است که در تیبا، ساینا، کوییک معمولی، کوییک آر و کوییک آر پلاس استفاده شده اما با یک تفاوت و آن هم این که آلایندگی کمتری دارد.

موتور خودرو سایپا از نوع M15 با ۱.۵ لیتر حجم است که می‌تواند ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور تولید کند. یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی، قدرت پیشرانه را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. کوییک اس ماشین تند و تیزی نیست  و بعد از ۱۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. بیشترین سرعتی که می‌توان با این خودرو حرکت کرد، ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت است.

هاچبک کوچک سایپا، ۴۰۰۵ میلیمتر طول، ۱۶۷۸ میلیمتر عرض و ۱۵۳۲ میلیمتر ارتفاع دارد و فاصله بین محورها نیز ۲۴۱۰ میلیمتر و وزن خالص ۱۰۶۵ کیلوگرم است. کوییک اس برای طی کردن ۱۰۰ کیلومتر راه، ۷.۱ لیتر بنزین می‌سوزاند و باکش گنجایش ۴۱ لیتر بنزین را دارد. پیشرانه این خودرو به دریچه گاز برقی مجهز شده و توانسته استاندارد آلایندگی یورو ۵ را کسب کند.

سیستم تعلیق جلو از نوع مک فرسون و سیستم تعلیق عقب از نوع میله پیچشی است و ترمز دیسکی در چرخ‌های جلو و ترمز کاسه‌ای در چرخ‌های عقب به کار رفته و از رینگ‌های ۱۴ اینچی استفاده می‌شود. به احتمال زیاد، کوییک اس در آینده به مدل جدیدتر و بهینه‌سازی‌شده پیشرانه M15 مجهز می‌شود. موتور جدید M15GSI نام دارد و می‌تواند قدرت و گشتاور بیشتری تولید کند.

14.شاهین سایپا

شاهین جدیدترین محصول سایپا است و طراحی ظاهری زیباتری نسبت به دیگر تولیدات خودروساز داخلی دارد. با این حال، همان پیشرانه‌ای ۱.۵ لیتری ۸ سوپاپی که در تیبا، ساینا و کوییک استفاده شده بود، زیر کاپوت شاهین هم قرار گرفته است و یکی از ایرادات و اشکالات این خودرو جدید به شمار می‌آید.

تنها تفاوت پیشرانه شاهین با اعضای هم‌خانواده خود، مجهز بودن به توربوشارژ یا پرخوران است که باعث می‌شود قدرت این موتور از ۸۷ اسب بخار با تنفس طبیعی به ۱۱۰ اسب بخار با توربوشارژ برسد.

هر چند این موتور توربوشارژ قدرت و گشتاور بیشتری پیدا کرده اما وقتی آن را با پیشرانه EF7 ایران خودرو مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که ۵ اسب بخار قدرت کمتری نسبت به این موتور تنفس طبیعی دارد.

شاهین با جعبه دنده ۵ سرعته دستی به مشتریان عرضه شده و در آینده نیز مدل گیربکس اتومات آن به بازار می‌آید. انتظار می‌رود که شاهین اتومات موتور ۱۶ سوپاپه و قوی‌تری داشته باشد.

سایپا شتاب ۰ تا ۱۰۰ شاهین را اعلام نکرده، اما بعضی تست‌های شخصی ۱۳ ثانیه را برای این سدان جمع و جور شهری ثبت کرده‌اند. در صورتی که اگر موتور شاهین ۱۶ سوپاپه بود، احتمالا در ۸-۹ ثانیه به به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسید.

15.ساینا S

ساینا S (اس)، پنجمین خودرویی است که بعد از مدل‌های SX، EX، اتوماتیک و پلاس با این نام به بازار عرضه می‌شود. اولین مدل ماشین ساینا در سال ۹۵ معرفی شد و چهار سال بعد اولین فیس لیفت آن با اسم ساینا S رونمایی شد. هر چند ظاهر خودرو جدید تفاوت‌هایی با مدل معمولی دارد اما مشخصات فنی آن تغییر چندانی نداشته و فقط با اضافه کردن دریچه گاز برقی، توانسته استاندارد آلایندگی یورو ۵ را دریافت کند.

مزایا و معایب

+ کابین جادار

+ پیشرانه یورو ۵

+ آپشن‌ها و امکانات بیشتر

– کیفیت ساخت

مشخصات فنی

ساینا S دارای مشخصات فنی یکسانی با مدل‌های قبلی و همین طور کوییک S است. البته با اضافه کردن دریچه گاز برقی، این خودرو توانسته استاندارد آلایندگی یورو ۵ را کسب کند و همین طور با اصلاح سیستم برق، امکان نصب آپشن‌های مختلفی فراهم شده اما گروه خودروسازی سایپا به دلیل افزایش قیمت از خیر امکانات جدید برای ساینا گذشته است.

16.هیوندای سانتافه

به جرات میتوان گفت که هیوندای سانتافه با کیفیت مثال زدنی خود جزء بهترین و پرفروش ترین خودروهای خارجی وارداتی در ایران میباشد. این خودروی کره ای در برابر سایر خودروهای شاسی بلند که در کشور وجود دارد از طراحی بی نظیری برخوردار است و همین باعث شده است تا سانتافه جزء پرفروش ترین خودروهای ایرانی قرار گیرد.

سانتافه‌ای که در ایران وجود دارد از موتور ۴ سلیندر با حجم ۲۳۵۹ برخوردار است. موتور این خودرو با گشتاور ۲۴۵ نیوتن قدرت ۱۸۸ اسب‌بخار را تولید میکند.

مصرف سوخت ترکیبی هیواندای سانتافه ۱۱ لیتر در هر صد کیلومتر است و استاندارد آلایندگی آن یورو ۵ میباشد. در ضمن این خودرو از باک ۶۶ لیتری برخوردار است.

از میان برترین آپیشن های هیواندای سانتافه میتوان به کیسه ی هوای پرده ای، سیستمی کمکی در سر بالایی، گرمکن صندلی برای تمامی سرنشینان، سیستم ترمز پارک ای پی بی، کروز کنترل، کنترل اتوماتیک باد لاستیک ها و حافظه تنظیم صندلی ها اشاره نمود.

 

17.هیوندای سوناتا

هیوندای سوناتا که به عنوان یک سدان متوسط جزء پرفروش ترین خودروهای خارجی در ایران به شمار میرود در حال حاضر پرطرفدارترین خودروی هیبریدی خارجی است.

سوناتا LF که جزء معدود خودروهای هیبریدی خارجی در کشور است از یک موتور الکتریکی ۶۱ اسبی برخوردار است که با باتری های لیتیومی ۲۷۰ ولتی تغذیه میشود.

هیوندای در تولید خودروی سوناتا تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا بالاترین استاندارهای ایمنی را رعایت نماید. علاوه بر این امکانات رفاهی به روز نیز در این خودرو دیده میشود و میتوان به عنوان خودرویی فول آپشن نیز از آن یاد کرد.

سوناتا از موتور ۲ لیتری و پیشرانه ی ۴ سیلندر GDI برخوردار است که امکان تولید قدرت ۲۰۷ اسب‌بخار را به وجود خواهد آورد.

مصرف سوخت ترکیبی در خودروی هیوندای سوناتا ۴.۷ لیتر در هر صد کیلومتر است که آن را به یکی از کم مصرف‌ترین خودروهای خارجی تبدیل کرده است.

18.هیوندای النترا

هیوندای را میتوان جزء معدود شرکت هایی دانست که توانسته است در این سالها با کیفیت مثال زدنی خود بازارهای کشور های خارجی را به تصرف خود در آورد به همین دلیل در لیست پرفروش ترین خودروهای خارجی در ایران میتوان نام خودروهای مختلف این شرکت را مشاهده نمود.

هیوندای در سالهای اخیر تغییرات قابل توجهی در طراحی ظاهری و بدنه ی النترا به وجود آورده است تا جایی که در حال حاضر با خودرویی کاملا مدرن روبرو هستیم که توانسته است در کنار اصالت خود انتظارات نسل جوان را هم به خوبی پاسخ دهد.

النترا با موتور ۱۷۹۷ سی سی خود قدرت ۱۴۸ اسب‌بخار را در ۶۵۰۰ دور در دقیقه تولید میکند. این خودرو در کمتر از ده ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ثانیه دست پیدا خواهد کرد که برای این سدان کره ای کاملا مناسب خواهد بود.

از امکانات و تجهیزات هیواندای النترا میتوان به پایش اتوماتیک باد لاستیکها، تنظیم صندلی ها در ۶ جهت، سانروف، سیستم ورود بدون کلید، روکش های چرمی، سیستم های تهویه هوشمند و کروز کنترل اشاره نمود.

19.هیوندای توسان

با وجود این که در سالهای اخیر قیمت خودرو های خارجی افزایش قابل توجهی در کشور پیدا کرده است اما هیوندای توسان هنوز هم جزء اقتصادی ترین کراس‌اور های خارجی موجود در بازار میباشد که در لیست پرفروش ترین خودروهای خارجی در ایران میتوان آن را جزء بهترین گزینه های خرید عنوان کرد.

هیوندای توسان برای افرادی که عاشق خودروهای شاسی بلند هستند اما خودروهای سدان را هم دوست دارند گزینه ای هیجان انگیز خواهد بود. هیوندای در تولید خودرو های توسان ایمنی را در اولویت نخست خود قرار داده و تمامی آپشن های لازم برای ایمنی سرنشینان در کابین را مهیا نموده است.

توسان خودرویی با موتور ۴ سلیندر و حجم ۲ لیتری می‌باشد. مدت زمان شتاب صفر تا صد این خودرو ۱۲ ثانیه است و مصرف سوخت ترکیبی آن ۸.۳ لیتر در صد کیلومتر میباشد.

استارت دکمه ای، کول باکس، گرم کن و سرد کن صندلی، ورود بدون کلید و نویگیشن از امکانات و تجهیزاتی است که هیوندای در تولید خودروهای توسان به کار برده است.

20.هیوندای اکسنت

مورد بعد،  از لیست پرفروش ترین خودروهای خارجی در ایران قطعا هیوندا اکسنت خواهد بود. این خودرو که در برخی از کشور ها به نام ورنا شناخته میشود از پرفروش ترین خودروهای هیوندای میباشد که بیشتر، نسل جوان را هدف قرار گرفته است اما به علت زیبایی فوق العاده ای که دارد خریداران آن را تقریبا تمامی نسل ها تشکیل داده اند.

هیوندای اکسنت را میتوان خودرویی کاملا مدرن دانست که در مقابل تمامی امکانات و قابلیت هایی که دارد در مقابل سایر رقبا از قیمت مناسبی برخوردار است.

هیوندای به طراحی داخل کابین خودروی اکسنت اهمیت زیادی داده است و تمام تلاش خود را به کار برده تا تجربه ای بی نظیر را در اختیار رانندگان قرار دهد. داشبورد هیوندای اکسنت کاملا امروزی است و در آن اثری از طراحی داشبورد های کلاسیک وجود ندارد.

نمونه ی موجود از هیوندای اکستنت در داخل ایران در حال حاضر از موتور ۱.۶ لیتری برخوردار است که قدرت ۱۲۲ اسب‌بخار در دور موتور ۶۳۰۰ دور بر دقیقه تولید میکند.

هیواندای اکستنت از امکانات رفاهی مختلفی برخوردار است که سانروف، استارت دکمه ای، کروز کنترل، سیستم HAC و گرم کن صندلی از جمله موارد متعدد آن به شمار میروند.

21.هیوندای آزرا(گرنجور)

آخرین گزینهٔ فعال این شرکت کره‌ای در بازار ایران در این مطلب شاید جواب روشن و قطعی به سوال کدام ماشین هیوندای بهتر است ندهد، اما بدون شک یکی از زیباترین سدان‌های موجود در کشور است.

هیوندای آزرا از همان ابتدا چشم‌ها را به خود جذب و فروش خوبی پیدا کرد، اما بعد از چند سال ورود آن متوقف شد. تا اینکه مدتی بعد و در میانه سال ۱۳۹۷، نسخه جدید و شیک این مدل محبوب دوباره به کشور وارد شد. در میان تمامی محصولات هیوندای در ایران، آزرا با ارائه مدل ۲۰۱۹ جدیدترین ماشین این برند کره‌ای به حساب می‌آید.

نسل ششم هیوندای آزرا اگر چه در پلتفرم با سوناتا و کیا اپتیما مشترک است، اما ظاهر و طراحی مشخصاً به‌روزتر و چهره‌ای خیره‌کننده دارد. هر چند که از لحاظ تعدد و تنوع آپشن‌ها از رقبای خارجی خود در سطح پایین‌تری قرار می‌گیرد، اما کیفیت ساخت بسیار بالا و ایمنی خوب بدنه در کنار این رخ و صورت جذاب، کماکان خریداران را به سمت خود جلب می‌کند.

22.هیوندای i10

محصول نا امید هیوندای در کشور در ۴ ماهه اول ۲۰۱۸ در اروپا در مجموع ۲۹ هزار دستگاه فروش داشت و با نزولی ۶ درصدی در رتبه شصتمین خودرو موفق بازار اروپا جای گرفته است.

23.هیوندای i20

اولین خودروی پسابرجامی هیوندای در کشور که فعلاً قیمتی نزدیک به ۱۵۰ میلیونی پیدا کرده، پنجاه و سومین خودرو موفق بازار اروپا است که با افتی ۲.۱ درصدی در ۴ ماهه اول ۲۰۱۸ کلاً ۳۳ هزار دستگاه فروش داشته است.

24.هیوندای i20 مونتاژ

یکی از بهترین خودروهای هیوندای بازار ایران هیوندای i20 است. عمر حضور این هاچ‌بک قدیمی هیوندای در ایران به بیش از ۸ سال می‌رسد. در روزهای اول معرفی این ماشین، خیلی زود پای نسخه بازطراحی شده‌اش به کشور باز شد که دارای چند امکان اضافه مثل دوربین عقب، سیستم بدون کلید و سنسور باران بود؛ در حالی که موتور آن هم تقویت شده بود.

با این حال، امروز در بازار خودروهای صفر کشور مدل تازه و مونتاژی آن قرار دارد؛ کرمان‌موتور هیوندای i20 جدید را از اواخر سال ۱۳۹۵ مونتاژ و تولید کرد. این نسخه برخلاف نمونه‌های قبلی از طراحی زیر نظر گروهی از آلمان بهره گرفته که ظاهر و چهره ماشین را به مراتب جذاب‌تر کرده است.

از آنجا که به نبود بعضی از امکانات و آپشن‌ها در این ماشین خرده گرفته شد، گروه ایرانی مونتاژکننده آن دو سال بعد نسخه آپشنال i20 را معرفی کرد که چند قابلیت جدید به آن اضافه شده بود و ظاهر ماشین نیز دچار تغییرات کوچکی شد.

این محصول هیوندای با همه این تغییرات در این سال‌ها از کیفیت ساخت خوبی برخوردار است؛ با وجود ابعاد نه چندان بزرگ، دارای کابین جادار و از همه مهمتر مصرف سوخت پایین و کمتر از ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر را دارد. اما شتاب اولیه آن ضعیف است و از پایین بودن قدرت موتور رنج می‌برد. هم‌اکنون در هنگام نوشتن این مطلب، هیوندای i20 در بازار داخل قیمتی در حدود ۷۵۰ میلیون تومان دارد.

25.کیا سراتو

کیا سراتو با اختلافی ناچیز اصلی ترین رقیب هیواندای سانتافه در لیست پرفروش ترین خودروهای خارجی در ایران میباشد. این خودرو به دلیل طراحی قابل قبول خود جزء‌ جذاب ترین سدان های خارجی در کشور به شمار میرود و انتخابی مناسب برای رده های سنی مختلف است.

سراتو خودرو ای با موتور ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ می‌باشد که از حجم موتور ۱۹۹۸ سی سی برخوردار است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نزدیک به ۹ لیتر در ثانیه است که عدد مناسبی به نظر میرسد.

سیستم ورود بدون کلید به استفاده از دکمه ی استارتر، کیسه هوای پرده ای، پشت آمپر فلورسنتی، آینه های برقی، کروز کنترل اتوماتیک و سیستم مدیریت پیمایش از تجهیزات و امکاناتی است که کیا سراتو از آن برخوردار است.

26.کیا اپتیما

اپتیما یکی دیگر از پرفروش ترین خودروهای خارجی در ایران است که ساخت کشور کره میباشد. کیا در ساخت این کره تمامی المان ها را به صورتی قرار داده است تا این خودرو در کنار ظاهر اسپرتی که دارد به مذاق سنین مختلف نیز خوش بیاید به همین علت اپتیما را میتوان خودرویی اسپرت با ظاهری رسمی عنوان کرد.

کیا اپتیما تقریبا از سال ۲۰۱۲ وارد ایران شد و از همان سالها نظر بسیاری از مصرف کنندگان داخلی را به خود جلب کرد. جالب است بدانید که سنگ بنای اپتیما در واقع بر روی پلتفرم هیوندای i40 بنا شده است و همین باعث شده است تا به مرور شاهد تغییراتی جزء بر روی آن باشیم.

اپیتما در کنار راحتی و امکانات مختلفی که دارد از ایمنی فوق العاده ای برخوردار میباشد بنابراین میتوان با اطمینان به انتخاب آن برای سفرهای بین شهری پرداخت.

این سدان کره ای از یک موتور ۲۴۰۰ سی سی ۴ سیلندر برخوردار است که میتوان انتظار قدرت ۱۸۰ اسب‌بخار در ۶۰۰۰  دور بر دقیقه را از آن داشت. کیا اپتیما در ۱۰ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت خواهد رسید و در هر صد کیلومتر به صورت میانگین چیزی در حدود ۸ لیتر بنزین مصرف خواهد نمود.

27.کیا اسپورتج

با نزولی ۴.۱ درصدی در میزان فروش، اسپورتیج امسال اندکی بیش از ۴۶ هزار دستگاه در اروپا فروش داشته و سی و سومین خودروی محبوب اروپایی‌هاست.

28.کیا سول

هاچ بک کیا که با هدف پاسخ به نیاز متقاضیان خودروهای ارزان قیمت طراحی شده و از رابطه کاربری مناسبی برخوردار است. این خودرو از یک موتور دو لیتری بهره می برد. قیمت جهانی این خودرو از حدود ۱۹ هزار دلار آغاز می شود. 

نقاط قوت: سیستم تعلیق مناسب، قیمت معقول

نقاط ضعف: کمتر بودن آپشن ها به نسبت رقبا، بهره مندی کم از خصوصیت های آیرودینامیکی

29.کیا ریو

ریو خودرویی بود که کیا موتورز آن را سال 2000 میلادی به‌عنوان جایگزین پراید رونمایی کرد. داستان حضور ریو در ایران به سال 83 برمی‌گردد؛ یعنی زمانی که دو سال از عرضه نسل اول آن می‌گذشت و فیس‌لیفت جدیدی در 2002 رونمایی شده بود.

آن روزها تنها تجربه مشتریان ایرانی از محصولات کیا همان پراید بحث‌برانگیز بود؛ اما کیا که آمد، سبک و سیاق خودروهای شهری تغییر کرد. این خودرو از پیشرانه 1.5 لیتری مناسبی استفاده می‌کرد و آپشن‌های خاصی نداشت ولی دوام و اقتصادی‌بودنش بر شهرت آن افزود. ریو به مدت هفت تا هشت سال، یک‌سره تولید شد و ایام موفقی را تجربه کرد؛ اما سال 90 شمسی با تصویب قانون اجباری شدن نصب کیسه هوا و عدم توانایی شرکت برای اجرایی کردن آن، تولید آن متوقف شد ولی هر دو مدل دنده‌ای و اتوماتش تا سال 91 فروخته می‌شدند.

30.کیا سورنتو GT لاین 2018

سورنتو هم یکی دیگر از خودروهای محبوب کمپانی کیا در ایران است که طرفداران خاص خودش را دارد. این خودرو در حقیقت، رقیبی برای هیوندای سانتافه به شمار می‌رود و طرفداران این خودرو، آن را از سانتافه هم بهتر می‌دانند!

کیا سورنتو از همان نسل اول وارد بازار ایران شد و فروش نسبتا خوبی را هم تجربه کرد. با این حال، پس از مدتی غیبت بازار خودش را از دست داد. اما کیا سورنتو GT لاین در سال ۲۰۱۸ وارد ایران شد که از قضا آپشن‌ها و امکانات خیلی خوبی هم نسبت به مدل ساده و حتی رقیبش (یعنی هیوندای سانتافه) دارد.

کیا سورنتو GT لاین حجم موتور ۲۴۰۰ سی‌سی دارد و از پیشرانه ۴ سیلندر GDI بهره می‌برد.  حجم باک آن ۷۱ لیتر و سقف سرعت آن ۲۲۰ کیلومتر و میانگین مصرف آن نیز چیزی در حدود ۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.

کیفیت ساخت بالا، امکانات رفاهی زیاد (نسبت به رقبا) و بازار دست دوم خوب از نقاط مثبت این خودرو هستند. از نکات منفی کیا سورنتو جی‌تی لاین هم می‌توان به واردات محدود این خودرو و البته شتاب کمش اشاره کرد.

31.کیا موهاوی

موهاوی یکی دیگر از محصولات پرفروش کیا در بازار داخلی است که در آمریکا و چین به نام بورگو ‌(Borrego) به فروش می‌رسد، یک شاسی‌بلند تمام عیار است که نسل اول آن در سال 2008 توسط کیا موتورز به بازار عرضه شد. این خودرو نیز توسط پیتر شرایر، طراح اصلی سابق آئودی، طراحی شده‌است. موهاوی در آمریکا در سه نسخه مختلف اعم‌از مدل LX پایه که دارای موتور 3.8 لیتری V6 با گیربکس اتوماتیک، نسخه EX که مجهزبه موتور 4.6 لیتری V8 با گیربکس اتوماتیک، نسخه The Limited دارای موتور 4.6 لیتری V8 با گیربکس اتوماتیک و آپشن‌های متعدد عرضه‌ شد.

خرید شاسی بلند همیشه برای مردم ما جذابیت زیادی داشته است و این موضوع حتی در مورد موهاوی که مدل‌های جدید آن به ایران راه پیدا نکرده‌اند هم صادق است. این خودرو که در بین سال‌های 2009 تا 2013 مهمان جاده‌های کشورمان بود، در دو نسخه 6 سیلندر و 8 سیلندر در اختیار خریداران ایرانی قرار گرفت که به‌جرئت می‌توان هر دو نسخه را جزو بهترین و قوی‌ترین شاسی‌بلندهای آفرودی بازار کشور در این رنج قیمتی دانست. مواردی همچون شاسی مستقل، سیستم تنظیم ارتفاع تعلیق عقب، دف لاک و سیستم چهارچرخ محرک 3 حالته (4H-4L-Auto) تنها بخشی از تجهیزات آفرودی کیا موهاوی هستند که هنگام گشت‌وگذار در دل طبعیت می‌توانند کمک حال شما باشند.

در ابتدای سال 2016 نمونه فیس‌لیفت نسل اول موهاوی تولید شد و حتی نسل دوم موهاوی نیز در سال 2020 به بازارهای جهانی عرضه شد، اما در حال حاضر مدل 2013 آخرین نمونه از این خودرو در بازار کشورمان محسوب می‌شود و حتی قیمت موهاوی این مدل قدیمی هم درحال‌حاضر بالاتر از 1 میلیارد تومان است.

چرا باید خودرویی از محصولات کیا خرید؟

به آخرین بخش از مقاله پرفروش‌ترین محصولات کیا در ایران رسیدیم؛ درحقیقت، کمپانی کیا بعد از سال‌ها آزمون و خطا در ارائه‌ انواع مدل‌های مختلف، امروزه توانسته‌‎است به معنای واقعی نماینده‌ای درخشان برای آسیا باشد. تنوع گسترده محصولات این شرکت و تنوع زیاد در لیست قیمت کیا به‌خوبی می‌تواند نشان‌دهنده نفوذ قدرتمند این خودروساز بزرگ در بازار کشور باشد. محصولات کیا از کیفیت و جذابیت بالایی برخوردار هستند و می‌توانند پاسخگوی نیازهای متفاوت مشتریان باشند.