در چند سال اخیر و با ممنوعیت واردات، خودروسازان چینی این جرأت را پیدا کردند که به بخش‌های بالاتر بازار وارد شوند و با محصولات کُره‌ای تولید چند سال قبل رقابت کنند. یکی از این چینی‌های پرمدعا فونیکس تیگو 8 پرو است که به لطف ابعاد بزرگ و آپشن‌های کامل خود، سودای رقابت با هیوندای سانتافه پرطرفدار را دارد.

معرفی تیگو 8 پرو و هیوندای سانتافه

چری تیگو 8 نخستین بار در سال 2018 معرفی و به بازار عرضه شد. سال 2020 بود که چری نسخه‌ای لوکس‌تر از تیگو 8 را با نام تیگو 8 پلاس معرفی کرد که علاوه بر یک فیس‌لیفت سنگین ظاهری، از نظر آپشنی نیز نسبت به نسخه قبلی پیشرفت زیادی کرده بود. شرکت چری، تیگو 8 پلاس را در برخی بازارها با نام تیگو 8 پرو معرفی کرد که مدیران خودرو هم تصمیم گرفت برای بازار ایران از همین نام استفاده کند و فونیکس تیگو 8 پرو را از اواخر سال 1400 روی خط مونتاژ خود آورد. تیگو 8 پرو در حال حاضر لوکس‌ترین چینی مونتاژی بازار کشورمان محسوب می‌شود و علی‌رغم قیمت بالای خود تاکنون آمار فروش قابل‌قبولی را ثبت کرده است.

در سمت دیگر هیوندای سانتافه نام آشنا را داریم که از سال 2000 تاکنون در قالب 4 نسل در بسیاری از بازارهای دنیا حضور دارد. نسخه مدنظر ما، نسل سوم این خودرو است که از سال 2013 تا 2018 روی خط تولید بود و سال 2016 یک فیس‌لیفت مختصر را تجربه کرد. هیوندای سانتافه نسل سوم از ابتدا تا انتهای عمر خود در بازار کشور ما هم عرضه شد و هنوز هم بازار نسخه‌های کارکرده آن حسابی داغ است. البته ما در این‌جا به دلیل نزدیکی قیمت و رعایت هرچه بیش‌تر عدالت، نسخه قبل از فیس‌لیفت هیوندای سانتافه نسل سوم (مدل 2014 و 2015) را برای بررسی و مقایسه با تیگو 8 پرو درنظر گرفته‌ایم.

مقایسه تیگو 8 پرو و هیوندای سانتافه از نظر طراحی

تیگو 8 پرو حدود هفت سال بعد از هیوندای سانتافه طراحی شده است و طبیعی است که نسبت به رقیب کُره‌ای خود طراحی به‌روزتری داشته باشد. این موضوع در مواردی مثل جلوپنجره یا گرافیک چراغ‌های جلو و عقب به خوبی قابل لمس خواهد بود اما مسئله این‌جا است که هم تیگو 8 پرو نسبت به دیگر خودروهای روز چینی طراحی ساده‌تری دارد و هم ظاهر هیوندای سانتافه بسیار متناسب و جلوتر از زمان خود است. از این‌رو، هر دو خودرو چهره‌ای زیبا و البته با سبک نزدیک به‌هم دارند و انتخاب گزینه زیباتر، کاملاً به سلیقه خریدار وابسته است.

اما درون کابین خودروها وضعیت متفاوت است و اختلاف‌ها بسیار بیش‌تر می‌شود. چراکه کابین تیگو 8 پرو به سبک این روزهای خودروسازان دنیا، پر از صفحات و دکمه‌های لمسی است اما کابین هیوندای سانتافه طرحی کلاسیک دارد و اکثر آپشن‌های آن با دکمه‌های فیزیکی کنترل می‌شوند. انتخاب کابین برتر هم مثل ظاهر خودرو به سلیقه خریدار بستگی دارد. چراکه کابین تیگو 8 پرو به‌روزتر و فانتزی‌تر است اما کابین هیوندای سانتافه از نظر ارگونومی و راحتی استفاده از امکانات، نمره بالاتری می‌گیرد.

مقایسه آپشن های تیگو 8 پرو و سانتافه

هیوندای سانتافه نسل سوم در تیپ‌های بسیار متنوع شرکتی و غیرشرکتی و از مبدأ کشورهای مختلف وارد بازار کشورمان شده است. تا جایی که پیداکردن دو نمونه از آن با آپشن‌های کاملاً یکسان کار سختی است! همین موضوع نیز باعث یکسان نبودن قیمت سانتافه در تیپ های مختلف است. با همه این اوصاف اگر نسخه‌های فول مدل 2015 آن را که در بازار قیمتی نزدیک به قیمت تیگو 8 پرو دارند را در نظر بگیریم، می‌توانیم از آپشن‌های مشترک این دو رقیب به موارد زیر اشاره کنیم:

کی‌لس استارتر، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، کروز کنترل، سقف پانوراما، گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو، درب صندوق بار برقی، تهویه مطبوع اتوماتیک با تنظیم مجزا برای سرنشینان جلو، کول باکس، مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی، دوربین دید عقب، مه‌شکن عقب، دی لایت، سنسور نور، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، حافظه صندلی راننده، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS) و…

در این میان هیوندای سانتافه فول آپشن از اتوپارک، گرم‌کن فرمان، گرم‌کن صندلی‌های عقب، مه‌شکن جلو، چراغ‌شور و فرمان سه حالته بهره‌مند است که در تیگو 8 پرو وجود ندارند اما رقیب چینی هم کم نمی‌آورد و با روکردن برگ‌های برنده‌ای مثل کروز کنترل هوشمند، چراغ‌های جلو LED، نوربالا اتومات، چرخش لنز چراغ‌های جلو با فرمان (AFS)، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، سیستم اتو استارت – استاپ، دوربین 360 درجه، تنظیم جداگانه تهویه برای سرنشینان عقب (تهویه 4 کاناله)، صندوق پران هوشمند، درایو مد 3 حالته، شارژر وایرلس تلفن همراه و رکاب جانبی برقی، برنده این قسمت از مقایسه می‌شود.

مقایسه تیگو 8 پرو و هیوندای سانتافه از نظر ایمنی

هر دو خودرو مورد بحث با وجود امکاناتی مثل ترمز کمکی، کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی، کنترل سرعت در شیب، هشداردهنده نقاط کور و 6 ایربگ 10 نقطه‌ای از نظر ایمنی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. اما تیگو 8 پرو امکانات ایمنی فعال بهتری دارد و از ترمز اضطراری، سیستم کمکی حرکت در ترافیک، سیستم کمکی ماندن در لاین، هشداردهنده تصادف از جلو و عقب، رادار تغییر لاین و رادار تابلوخوان سود می‌برد.

هر دو خودرو هم 5 ستاره ایمنی دارند که البته ستاره‌های هیوندای سانتافه از مؤسسه اروپایی Euro Ncap و ستاره‌های تیگو 8 پرو از مؤسسه چینی C-NCAP کسب شده‌اند. ناگفته نماند که تیگو 8 پرو هنوز به صورت مستقل تحت تصادف قرار نگرفته است اما با توجه به ساختار یکسان این خودرو با تیگو 8 معمولی، می‌توانیم ستاره‌های ایمنی نسخه قبلی را به این خودرو هم تعمیم دهیم.

تجهیزات فونیکس تیگو 8 پرو هیوندای سانتافه فول آپشن نسل سوم قبل از فیس‌لیفت (2014  2015)
تجهیزات ایمنی و حفاظتی کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (HDC)، هشداردهنده نقاط کور (BSD)، هشداردهنده خروج از لاین (LDW)، هشداردهنده تصادف جلو (FCW)، هشداردهنده ترافیک عقب (RCTA)، تابلوخوان (TSR)، سیستم کمکی حرکت در ترافیک (TJA)، سیستم کمکی ماندن در لاین (LKA) کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (HDC)، هشداردهنده نقاط کور (BSD)
کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری (درمجموع 6 عدد در 10 نقطه) راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری (درمجموع 6 عدد در 10 نقطه)
سیستم ترمز و پایداری ترمز کمکی (EBA)، ترمز اضطراری، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS) ترمز کمکی (EBA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)

 مقایسه مشخصات فنی تیگو 8 پرو و سانتافه

پیشرانه تیگو 8 پرو یک نسخه 1.6 لیتری است که به کمک توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI) می‌تواند حداکثر قدرت 197 اسب بخار و حداکثر گشتاور 290 نیوتن‌متر را تولید و از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه روانه محور جلو این کراس‌اوور لوکس چینی کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد فونیکس تیگو 8 پرو هم به ترتیب برابر با 6.8 لیتر در صد کیلومتر و 8.9 ثانیه است.

هیوندای سانتافه نسل سوم هم در نسخه‌های قبل از فیس‌لیفت به یک پیشرانه 2.4 لیتری تنفس طبیعی با سیستم تزریق سوخت چند نقطه‌ای (MPI) مجهز است که می‌تواند حداکثر قدرت 172 اسب بخار و حداکثر گشتاور 225 نیوتن‌متر را تولید کند. این پیشرانه به یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک متصل می‌شود و نیروی خود را بسته به تیپ خودرو به محور جلو یا هر دو محور انتقال می‌دهد. هیوندای سانتافه برای طی هر صد کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی به 9.5 لیتر سوخت نیاز دارد و می‌تواند در مدت 10.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد.

بخش تجربه رانندگی مقایسه تیگو 8 پرو و هیوندای سانتافه را طبق رسم همیشگی با بررسی فضای کابین و کیفیت سواری شروع می‌کنیم. از نظر فضای کابین تفاوت ملموسی بین دو خودرو وجود ندارد و هردو فضایی بزرگ و راحت را برای سرنشینان ردیف‌های اول و دوم خود تدارک دیده‌اند اما ردیف سوم آن‌ها بیش‌تر مناسب کودکان است و نبایستی توقع چندانی از آن داشته باشید. اما از نظر کیفیت سواری کفه ترازو به سمت هیوندای سانتافه سنگینی می‌کند و این کراس‌اوور کُره‌ای سواری نرم‌تری نسبت به رقیب چینی خود دارد.

بخش عملکرد فنی جایی است که ورق برمی‌گردد و تیگو 8 پرو به لطف پیشرانه توربو و گیربکس دوکلاچه خود، شتاب‌گیری و لذت رانندگی بهتری را در مقایسه با هیوندای سانتافه ارائه می‌کند. از نظر هندلینگ هم تفاوت خاصی بین تیگو 8 پرو و نسخه تک دیفرانسیل هیوندای سانتافه وجود ندارد اما سانتافه دو دیفرانسیل نسبت به تیگو 8 پرو چسبندگی بهتری به سطح مسیر دارد.

خلاصه مقایسه مشخصات فنی تیگو 8 پرو و سانتافه را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

مدل خودرو فونیکس تیگو 8 پرو هیوندای سانتافه نسل سوم قبل از فیس‌لیفت (2014  2015)
پیشرانه چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها و سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI) چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها و سیستم تزریق چندنقطه‌ای سوخت (MPI)
حجم موتور (cc) 1598 2359
حداکثر قدرت 197 اسب بخار در 5500 دور 172 اسب بخار در 6000 دور
حداکثر گشتاور 290 نیوتن‌متر در 2000 – 4000 دور 225 نیوتن‌متر در 4000 دور
گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) از نوع تر با قابلیت تیپ‌ترونیک 6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک
مصرف سوخت (ترکیبی) 6.8 لیتر در صد کیلومتر 9.5 لیتر در صد کیلومتر
شتاب صفرتاصد (S) 8.9 10.5
حداکثر سرعت (Km/h) 200 190

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *