در این مقاله از سری مقالات مقایسه‌ای مجله همراه مکانیک به سراغ دو محصول ایران خودرو رفته‌ایم که در دو کلاس متفاوت قرار دارند اما نزدیک بودن قیمتشان باعث می‌شود تا در بازار آزاد تاحدودی باهم رقابت داشته باشند. 

معرفی دنا پلاس و پژو 207

دنا پلاس به‌عنوان نسخه فیس‌لیفت و آپشنال دنا، نخستین بار در سال 1395 معرفی و به بازار عرضه شد. با توجه به کلاس قیمتی و آپشنی دنا پلاس، جای خالی نسخه اتوماتیک آن به شدت در بازار احساس می‌شد تا این‌که بالأخره ایران خودرو در سال 1399 به تقاضا بازار پاسخ داد و نسخه اتوماتیک این خودرو را عرضه کرد. دنا پلاس اتوماتیک فعلاً در یک تیپ و با پیشرانه توربو عرضه می‌شود و تاکنون با استقبال مناسبی از سوی خریداران روبه‌رو شده است.

در سمت دیگر پژو 207 را داریم که نخستین بار در سال 2009 و در قالب پژو 206 پلاس توسط این خودروساز فرانسوی رونمایی شد. نسخه اولیه پژو 207 در سال 1389 و در دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک روی خط مونتاژ ایران خودرو آمد اما با شروع دور قبلی تحریم‌ها در سال 1391، تولید آن متوقف شد. پژو 207 چند سالی در بازار ایران غایب بود تا این‌که ایران خودرو در سال 1395 این خودرو را با یک فیس‌لیفت ظاهری و اضافه کردن چند آپشن به خط تولید خود برگرداند.

پژو 207 که یکی از پرطرفدارترین محصولات ایران خودرو در بازار محسوب می‌شود، تاکنون در نسخه‌های مختلفی عرضه شده است که ما در این‌جا گران‌ترین نسخه آن یعنی پژو 207 اتوماتیک سقف شیشه‌ای را برای بررسی و مقایسه با دنا پلاس اتوماتیک در نظر داریم.

مقایسه 207 اتومات و دنا پلاس اتومات از نظر طراحی

ظاهر پژو 207 به لطف مواردی مثل پوزه برآمده، چراغ‌های پُف‌کرده با گرافیک به‌روز و ابعاد جمع‌وجور بدنه، جلوه‌ای اسپرت دارد که حداقل در بازار کشور ما برای قشر جوان جذاب است. درون کابین پژو 207 هم اگر از رودری‌های مشابه پژو 206 صرف‌نظر کنیم، سایر اجزا طراحی نسبتاً زیبایی دارند و صفحه نشان‌دهنده‌ها و غربیلک فرمان اسپرت در کنار مانیتور قرارگرفته در بخش بالایی داشبورد، حس نشستن در یک محصول به‌روز را به سرنشینان القا می‌کند.

دنا پلاس هم نسبت به بسیاری از خودروهای داخلی دیگر ظاهر به‌روزتری دارد و طراحان ایران خودرو سعی کرده‌اند با ترکیب المان‌های لوکس و اسپرت، چهره‌ای بینابین برای این خودرو خلق کنند که خرید دنا پلاس برای همه سنین جذابیت داشته باشد. کابین دنا پلاس هم که با الگوگیری از کابین هیوندای سوناتا نسل ششم (سوناتا yf) طراحی شده است، طراحی قابل‌قبول و جذابی دارد که مواردی مثل تزئینات طرح چوب داشبورد و پارچه مخمل داخل رودری‌ها، تاحدودی حس لوکس‌بودن را به سرنشینان القا می‌کند.

در مجموع برای مقایسه دنا پلاس اتوماتیک با 207 اتوماتیک از نظر ظاهری بایستی بگوییم که دنا پلاس بیش‌تر برای علاقمندان به خودروهای لوکس و باابهت جذاب است اما پژو 207 طرحی کاملاً اسپرت دارد که قشر جوان با آن ارتباط بسیار خوبی برقرار می‌کند. البته هیچ‌کدام از این دو خودرو از نظر هماهنگی در طراحی نمره خیلی بالایی نمی‌گیرند و یک‌سری ناهمگونی‌ها در چهره آن‌ها دیده می‌شود.

مقایسه آپشن های 207 اتومات و دنا پلاس اتومات

با توجه به بازه قیمت دنا پلاس نسخه اتوماتیک و پژو 207 اتوماتیک، هر دو خودرو از آپشن‌های مشترکی مثل تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی، دوربین دید عقب، سنسور پارک عقب، دی‌لایت، مه‌شکن جلو و عقب، شیشه‌ها و آینه‌های جانبی برقی، فرمان با نیروی کمکی برقی و کروز کنترل بهره می‌برند. در این میان پژو 207 اتوماتیک از سقف شیشه‌ای ثابت بهره‌مند است که در دنا پلاس وجود ندارد اما در مقابل دنا پلاس اتوماتیک هم با وجود سانروف، آینه‌های جانبی تاشو برقی و تنظیم برقی صندلی‌های جلو مقابل رقیب خود کم نمی‌آورد.

مقایسه دنا پلاس اتوماتیک با ۲۰۷ اتوماتیک از نظر ایمنی

هر دو خودرو از ترمزهای چهار چرخ دیسکی در کنار سیستم‌های ABS و EBD و ایربگ‌های راننده و سرنشین جلو بهره می‌برند. در این میان پژو 207 اتوماتیک از سیستم ترمز کمکی (EBA) بهره‌مند است که در رقیب وجود ندارد اما در مقابل دنا پلاس توربو اتوماتیک هم مجهز به ایربگ‌های جانبی سرنشینان جلو است که یک امتیاز مهم برای آن محسوب می‌شود. البته هیچ تست ایمنی رسمی از این دو خودرو منتشر نشده است و نمی‌توانیم در این باره قضاوت دقیقی داشته باشیم.

تجهیزات

دنا پلاس توربو اتوماتیک

پژو 207 اتوماتیک سقف شیشه‌ای

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو (در مجموع 4 عدد)

راننده و سرنشین جلو (در مجموع 2 عدد)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز جلو دیسکی خنک شونده، ترمز عقب دیسکی ساده، ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)

ترمز جلو دیسکی خنک شونده، ترمز عقب دیسکی ساده، ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (EBA)

مقایسه مشخصات فنی 207 اتومات و دنا پلاس اتومات

دنا پلاس اتوماتیک نیروی خود را از یک پیشرانه 1.7 لیتری توربو موسوم به EF7 TC با حداکثر قدرت 150 اسب بخار و حداکثر گشتاور 215 نیوتن‌متر می‌گیرد که این پیشرانه نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو این سدان ایران خودرو منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد دنا پلاس توربو اتوماتیک هم به ترتیب برابر با 8.1 لیتر در صد کیلومتر و 10.5 ثانیه است. اگر بودجه کافی برای خرید خودرو دنا پلاس ندارید، از طرح فروش اقساطی دنا پلاس شرکت همراه مکانیک استفاده کرده و بدون ضامن و با اقساط بلند مدت مالک خودرو شوید.

پژو 207 هم همان قلب تپنده معروف 1.6 لیتری تنفس طبیعی TU5 را در سینه دارد. این پیشرانه حداکثر قدرت 105 اسب بخار و حداکثر گشتاور 142 نیوتن‌متر را تولید و از طریق یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک روانه محور جلو این هاچ‌بک جوان‌پسند می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد پژو 207 اتوماتیک هم به ترتیب برابر با 7.1 لیتر در صد کیلومتر و 12.6 ثانیه است.

مقایسه تجربه رانندگی را طبق معمول از بررسی فضای داخلی و کیفیت سواری دو خودرو آغاز می‌کنیم. فضای کابین پژو 207 کاملاً مشابه با پژو 206 است و در آن شاهد فضایی قابل‌قبول برای سرنشینان جلو اما کوچک و تَنگ برای سرنشینان عقب هستیم که می‌تواند در مسافرت‌ها دردسرساز شود. دنا پلاس هم نسبت به سدان‌های هم‌رده خود فضای کابین چندان جادار و دل‌بازی ندارد اما بازهم وضعیتش بهتر از پژو 207 است. از نظر فضای صندوق بار هم طبیعی است که دنا پلاس به عنوان یک سدان برتری قاطعی بر پژو 207 هاچ‌بک داشته باشد. در بخش کیفیت سواری هم برتری با دنا پلاس است و سیستم تعلیق این خودرو نسبت به پژو 207 عملکرد نرم‌تری دارد.

از نظر عملکرد فنی هم دنا پلاس اتوماتیک برتری قابل توجهی به پژو 207 اتوماتیک دارد که با توجه به پیشرانه قوی‌تر مجهز به توربو و وجود 2 دنده بیش‌تر در گیربکس، این قضیه طبیعی است اما از نظر هندلینگ کماکان پژو 207 گزینه برتر میدان است و دنا پلاس گاهی در پیمایش پیچ‌های تند حسی از ناپایداری قسمت عقبی را به راننده منتقل می‌کند.

برای مقایسه گیربکس 207 اتومات و دنا پلاس اتومات هم بایستی بگوییم گیربکس دنا پلاس به دلیل تکنولوژی جدیدتر و دارابودن 2 دنده بیش‌تر، عملکرد بسیار نرم‌تر و بهینه‌تری نسبت به گیربکس AL4 پژو 207 اتوماتیک دارد.

مدل خودرو

دنا پلاس توربو اتوماتیک

پژو 207 اتوماتیک

پیشرانه

چهار سیلندر توربو شارژر با آرایش خطی سیلندرها

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

1645

1587

حداکثر قدرت

150 اسب بخار در 5500 دور

105 اسب بخار در 5800 دور

حداکثر گشتاور

215 نیوتن‌متر در 2200 – 4800 دور

142 نیوتن‌متر در 4000 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت‌های اسپرت و برفی

4 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت‌های اسپرت و برفی

مصرف سوخت (ترکیبی)

8.1 لیتر در صد کیلومتر

7.1 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

10.5

12.6

حداکثر سرعت (Km/h)

205

190

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *